Tre Världar

Efter Ragnarök

Nu är boken på väg!!! 26 augusti packar jag upp kartongerna och den 27 blir det release tillsammans med två nyblivna författare på Vattumannens Bokhandel på Flemminggatan i Stockholm. Vill du köpa en signerad bok av mig kostar den 220:- + 49 för portot. Se sidan Beställning.


En gråtung juldag irrade jag runt i skogen och letade, som så ofta, efter arken. Den magiska platsen hade utgett sig för att vara en fornnordisk gudaplats och lockade mig mer än någon annan. Bland de höga granarna stod plötsligt en manlig skepnad med toppigt huvud, övertäckt av något slags tyg. Kan det vara Heimdall, tänkte jag förhoppningsfullt men lät det falla. Han skulle aldrig förklä sig och dessutom brukade han le och vara ljus.


Gestalten gjorde en svepande gest med armen, vände sig om och började glida bortåt. Det var en vinkning och han tycktes övertygad om att jag skulle följa. Men jag stod kvar. Förmodligen fanns ingen annan människa i hela skogen, jag visste inte när det skulle mörkna och framförallt gjorde varelsen mig osäker. Den agerade myndigt och höll ryggen rak men jag visste inget annat om den ...
Mycket av handlingen i Efter Ragnarök utspelas i ett märkligt klipplandskap i de Sörmländska skogarna. Klipporna visade sig vara borgar och palats, lastrum, kastell, för och akter på en mäktig båt. Det var en ark och på den rymdes en fullständigt annorlunda värld. Arken var en reträttplats för nordiska gudar.


Freja, Heimdall, Brage, Siv, Loke och Tor stormade in i mitt liv och en omtumlande tid tog vid. Änglar och ärkeänglar hade jag arbetat med (en bok är på gång men får vänta lite) men detta var något helt annat. Dessa gudar var så otroligt angelägna för mig - folkliga, karaktärsstarka, underbara och utmanande. Och den som angick mig allra mest, som var den största utmaningen och en oumbärlig lärare var Oden.


Efter Ragnarök består av: Framdel, Mittdel, Bakdel och Knorr. De tre första delarna beskriver mina egna upplevelser och möten med de nordiska gudarna och även andra väsen. Framför allt handlar de om en omtumlande, omdanande och omskakande vår. Oden är seendets och ordets gud och han framträdde alltmer och blev en viktig lärare. Den sista delen, Knorren, bjuder på översikt och svar på många gåtor.Freja.


Kommentarer om Efter Ragnarök

Det är en oerhör stark, gripande och fängslande bok.


Jag blev mycket berörd både av berättelserna och av ditt härliga språk.


Språket är underbart, det är en fröjd att läsa. Det flyter och är musikaliskt. Man mår bra av det. Inblicken i Rebeckas rädslor gör att man får egna känslor – och då kan man kunskapa. Det är viktigt att boken kommer fram, den ger kunskap som leder till eget handlande.


En vacker saga men också skrämmande. Att du ser, hör och kan be gudarna om svar på dina frågor medan jag tumlar runt i stor osäkerhet. Jag förstår med hjärtat vad du berättar men tankarna är i stor undran över hur du kan beskriva så smärtfullt vackert. När jag läser de tre första delarna lever jag med dig och förstår ditt uttryck för gudavärlden men har också en undran. Vart för dessa dagboksanteckningar? Men ”så kavlade du äntligen ärmarna och tog tag i det”. Den sista delen är en uppenbarelse för mig. Nu kan mina tankar gripa och förstå sammanhangen som för mig kan vara en port till den tid vi alla ska röra oss in i. Jag känner stor glädje vid ditt verk.


Det är den vackraste bok jag någonsin sett!I slutet av augusti 2020 kom Efter Ragnarök ut på: