Tre Världar

Efter Ragnarök

Mycket av handlingen i Efter Ragnarök utspelas i ett märkligt klipplandskap i de Sörmländska skogarna. Klipporna visade sig vara borgar och palats, lastrum, kastell, för och akter på en mäktig båt. Det var en ark och på den rymdes en fullständigt annorlunda värld. Arken var en reträttplats för nordiska gudar.


Freja, Heimdall, Brage, Siv, Loke och Tor stormade in i mitt liv och en omtumlande tid tog vid. Änglar och ärkeänglar hade jag arbetat med (en bok är på gång men får vänta lite) men detta var något helt annat. Dessa gudar var så otroligt angelägna för mig - folkliga, karaktärsstarka, underbara och utmanande. Och den som angick mig allra mest, som var den största utmaningen och en oumbärlig lärare, var Oden.


Efter Ragnarök består av: Framdel, Mittdel, Bakdel och Knorr. De tre första delarna beskriver mina egna upplevelser och möten med de nordiska gudarna och även andra väsen. Framför allt handlar de om en omtumlande, omdanande och omskakande vår. Oden är seendets och ordets gud och han framträdde alltmer och blev en viktig lärare. Den sista delen, Knorren, bjuder på översikt och svar på många gåtor.


Här kan du läsa ett provkapitel (PDF).


Efter Ragnarök finns som inbunden bok, ljudbok och e-bok. Se sidan Beställning.
Kommentarer om Efter Ragnarök

Först för några veckor sedan dök jag in i din bok. Tyckte mycket om den skall du veta. Och snart skall jag läsa om den.


Efter Ragnarök är min kvällslektyr och jag njuter. Jag uppskattar denna gång, och har saknat i tidigare böcker, att du tydligt och enkelt skildrar hur du skiftar värld. Jag, och jag antar alla andra också, vill ju göra resan själv.


Jag läste boken i ett sträck. Jag blev arg på Oden. Är man gud så får man väl skärpa sig. Det var bra att du reagerade som du gjorde. Det är så spännande att följa med i din utveckling. Men Oden är jag fortfarande sur på.


Omtumlande och fängslande bok. Den ger mig så många nya perspektiv på tillvaron. Ett rinnande flöde, gick inte sluta läsa. Innerligt varmt tack Rebecka för ditt mod, din brinnande målmedvetenhet, styrka och villkorslösa kärlek. Tack för allt det kostat dig att förmedla Gudarnas röst till oss. Tack för att du låter Nordens ljus stråla.


Det är den vackraste bok jag någonsin sett!


Det är en oerhör stark, gripande och fängslande bok.


Språket är underbart, det är en fröjd att läsa. Det flyter och är musikaliskt. Man mår bra av det. Inblicken i Rebeckas rädslor gör att man får egna känslor – och då kan man kunskapa. Det är viktigt att boken kommer fram, den ger kunskap som leder till eget handlande.


En vacker saga men också skrämmande. Att du ser, hör och kan be gudarna om svar på dina frågor medan jag tumlar runt i stor osäkerhet. Jag förstår med hjärtat vad du berättar men tankarna är i stor undran över hur du kan beskriva så smärtfullt vackert. När jag läser de tre första delarna lever jag med dig och förstår ditt uttryck för gudavärlden men har också en undran. Vart för dessa dagboksanteckningar? Men ”så kavlade du äntligen ärmarna och tog tag i det”. Den sista delen är en uppenbarelse för mig. Nu kan mina tankar gripa och förstå sammanhangen som för mig kan vara en port till den tid vi alla ska röra oss in i. Jag känner stor glädje vid ditt verk.


Jag blev mycket berörd både av berättelserna och av ditt härliga språk.Kommentar om ljudboken

Ljudboken är fantastisk. Du har en sån vacker röst. Den är som gjord för detta. Du kunde bli hallåa.

I slutet av augusti 2020 kom Efter Ragnarök ut på: