Tre Världar

Atlantis till Hawai'i

Sexåriga Leia kidnappas, uppfostras på anstalt och vid könsmognaden offras hon i ett atlantiskt laboratorium. Experimentet hon ofrivilligt blivit del av syftar till att avlägsna något ur henne för att skapa "Gud". När detta gjorts kan hon under lång tid inte återinkarnera. Parallellt med detta händelseförlopp följer man Viktoria, Leias framtida jag. Utan att veta något om sitt förflutna möter hon sin baneman från Atlantis, vilket utlöser ett trauma.


Den tredje berättelsen är systerns saga. En "saga" finns nerlagd i varje människa som en slags kodad beskrivning för livet man lever. Den är en förlaga.


Viktoria blir sjuk och vet inte hur hon ska finna en utväg. I nattens mörker dyker dock en tanke upp som ändrar allt. Hon vet plötsligt att hon vill till Hawaii och vill simma med delfiner. Hennes liv får ett mål och i möte med ön Hawaiis kraft och en vis kvinna lossnar det för henne. Minnet från det förflutna vaknar och genom det kan hon slutligen komma till förlåtelse. Då är hon redo för delfinernas befriande och helande verkan!


Här kan du läsa ett provkapitel (PDF).


Atlantis till Hawaii ger nytt ljus åt slutfasen av den atlantiska tiden. När tron inriktas på en gud som är utanför oss själva blir den, nu som då, destruktiv. Då kan vi skada livet självt och förbryta oss mot livets inneboende lagar. Men genom förståelse kan vi komma till förlåtelse, och genom förlåtelsen öppnas hjärtat, livet blir helat och det kan åter leva fritt.

(Klicka på bilden för att förstora den.)Kommentarer om Atlantis till Hawai'i

Vilken fantastisk bok! Den var bitvis mycket hemsk och otäck, jag ville inte läsa, men också så ljus, varm, glädjande och full av förhoppning. Den är otrolig, och lättläst, med korta kapitel. En av de starkaste böcker jag läst. Jag skulle vilja att alla läste den. (Helena Gauffin)


Jag läser Atlantis till Hawaii nu. Den är spännande och jag gillar hur man slungas mellan det drömska språket och de fräna kommentarerna om Mu, t ex. :-) Precis så man kan känna och tänka fast man kanske inte vill säga det. Du har ett väldigt fint språk som du anpassar till varje situation med elegans. (Ami Sundeman)


Nu har jag läst din bok. Jag kunde inte hålla mig. Den är så fantastiskt spännande och hemsk och så välskriven, att det är en njutning att läsa.


Värsta spännande äventyrsromanen!


Atlantis till Hawaii är helt fantastisk! Vilka otroliga perspektiv, för en annan som inte varit med om liknande. Jag gillar verkligen ditt sätt att skriva, så klart och rent och utan sentimentalitet. Att du liksom får ut essensen av alla händelser så det blir lätt att följa, det rör sig ju ändå bland eoner av tid och skeenden. Och din underbara humor ...!


Oerhört läsvärd. Det är en fröjd att läsa en bok med så bra språk. Jätteintressant. Mycket är ruskigt.


Det känns som om jag har fått ta del av en skatt! Så stark berättelse om förlåtelsen! Och så målande beskrivet! Jag upplever verkligen det som händer starkt i mig själv, som om jag är där och bevittnar allt. Otroligt vackert! Även jag har sådana förlåtelseprocesser som behöver göras från detta liv och tidigare. Din berättelse hjälper mig. Tack!


Jag kunde inte lämna boken. Den är så vansinnigt spännande. Jag har levt med den.


Det är nästan en triller.


Givande, roligt, överraskande, samtidigt väldigt tungt. Du är en riktig skrivarbegåvning. Ragnarök läste jag långsamt, den här är en helt annan stil. Jag sträckläste den på ett dygn.