Tre Världar

Barnböcker

Mossdvärgarna
Barn och rim hör ihop - så som barn och naturväsen!


När sommarhettan närmar sig gömmer mossdvärgarna vatten i skogen och vaktar det noga. Ute på ängen dansar eldmannen så gnistorna yr och växterna vissnar och slokar. De olyckliga blomälvorna ber mossdvärgarna om hjälp och strax fyller dvärgarna sina hinkar och smyger fram, mellan sten och stam, ut på ängen mot eldens man ...


Bilderbok. 24 sidor. Fritt översatt från "Moosmännchen" av Hildegard Rolka. Äntligen finns hela historien om vad mossdvärgarna gör under året. Detaljrika bilder och text på rim. Solrosens förlag 2016.Kommentarer om Mossdvärgarna

Jag har stor glädje av Mossdvärgarna (sagt av kvinnan som gav ut Moosmännchen 1951).


Jag häpnar över den lätthet och elegans du har givit orden! Texterna är liksom nyfödda i det kära svenska språket.


Boken är till stor glädje på lekskolan! (Sagt av en förskollärare på Solgårdens Waldorfförskola.)


Rebecka jag är så glad för boken mossdvärgarna, känner bara kärlek, att jag och min dotter får en fin tid ihop. :)


Jag älskar den!
Linus och Lilleman
Mamma och pappa har kommit bort. Linus är arg. Han går hemåt på egen hand. Rätt vad det är kommer också stigen bort. Linus letar, han går genom buskar, får taggar i benen, trillar och blir smutsig. Nu har Linus kommit bort.


Då kommer Lilleman fram ur sin gran. Hej Linus, nu ska du få hjälp. Parve i slånbusken pillar försiktigt ut alla taggar och Linus blir ren i Billerillbäcken.


Häftad bilderbok. 24 sidor. 2012.


Hej Balibon!Tilda tittar på stjärnan och sjunger sakta för sig själv: Blinka lilla stjärna där. Hon somnar nästan - men då ser hon att stjärnan blivit så stor. Att den egentligen är en stor, stor vit sol. Och hon ser en pojke som heter Balibon stå och titta på solen.


Balibon skulle bada med pappa men det blir inte av. Balibon är inte glad. När de andra somnat smyger han ut. Nu ska han bada alldeles själv. Men varken skog eller hav är sig likt på natten. Plötsligt snubblar Balibon över något. Han tar upp saken och tittar genom den. Då ser han en stor gul sol som går upp och Tilda som ropar: Kom och bada!


Häftad bilderbok (tre blad med hål att titta igenom). 24 sidor. 2012.
Kommentarer om Linus och Lilleman och Hej Balibon

Först ska jag läsa Linus och Lilleman en gång. Sen en sista. Efter den gången tjatas det om "bara en sista gång" men då får det räcka för min del. Grabbarna älskar verkligen boken!


Du skulle få ett pris för dina söta väsen.


Jag läste barnböckerna med förtjusning. De är underbart mjuka och spännande.


Barnbarnet (3,5 år) vill att mormor läser först det ena häftet, sedan det andra, sedan det första igen ... Så fortsätter det tills föräldrarna vaknar och då vill hon att mamma läser dem också. Hon tycker att Balibons ben är konstigt smala. Hålen är spännande. Billerill, Parve, Lilleman, namnen tycker hon om.


Om förlagen inte tackar ja till dina barnböcker är de dumma i huvudet. Bilderna är så rena och sanna.


Böckerna är så varma och lekfulla med öppningar in i flera världar.


Barnen på Solbacken tycker så mycket om häftena! (Solbacken är en Waldorfförskola.)


Det skulle verkligen behöva finnas flera barnböcker av detta slag. Jag tycker mycket om dina teckningar, det är äkta färger. Allting blir så trevligt på dina teckningar. Till och med den mörka skogen känns trevlig och "omhändertagande".
Beställning

Vill du beställa är det lättast att mejla mig: rebecka (at) trevarldar.se De häftade bilderböckerna kostar 100:-, Mossdvärgarna 150:-. Se sidan Beställning.