Tre Världar


Program 2021


Sejdskolan (se längst ner på sidan) presenterades en första gång 10/4 och kursen i Tiveden hölls 24-25/4. Fler info-träffar om utbildningen kommer att hållas. Hör av dig om du är intresserad.


Det fortsatta programmet:
Helgkurs Västkusten, Ramsvikslandet


Karga, saltstänkta klippor, vindpinade små ängar och vågor som kluckar mot strand. Äntligen kan vi ge oss hän vidderna, och känna in i och lära mer om havets vilda, fria väsen. Temat är Sten, växt och djur. Genom ledda meditationer och övningar fördjupas kontakten med sommarlandskapet. Klipporna är vackert modellerade av inlandsis och vatten och ger, tillsammans med lodräta klippväggar i en ravin, en unik möjlighet till närkontakt. Örter på stranden, tång och alger i vattnet, fjärilar och andra sommardjur bjuder på fler möten.


18-20 juni. Kursen börjar med ett, för allmänheten öppet, föredrag fredag 18.30 och avslutas söndag vid tretiden. Vi tältar på ön, i naturreservatet, på den trivsamma lilla campingen Lugnet. I ett servicehus finns kök, dusch och wc, och på klippan ovanför har vi möjlighet att avnjuta solnedgången. Kursavgift samt tältplats 2.400:-. Anmälningsavgift 600:- betalas senast 1/6.
Helgkurs Höga kusten, Skuleskogen


Skuleskogen är en port till fjällvärlden. De karaktärsstarka bergen reser sig tvärt upp ur skogen och stupar ner mot det glittrande havet i öst. Den rena luften, det klara ljuset och de vida vyerna från bergens hjässor banar väg för kontakt med övergripande naturandar och gudar. Vi stämmer in oss genom att rena vårt inre och bjuda in vårt högre medvetande.


27-29 augusti. Kursen börjar med ett, för allmänheten öppet, föredrag fredag 18.30 och avslutas söndag vid tretiden. Vi bor i fäbodstugor på Skulebergets havscamping, med havet på ena och Skuleberget på andra sidan. I stugorna finns allrum med kök för självhushåll och 2 rum med 2 bäddar vardera. Utanför finns lounge, disk, dusch, wc, bastu och havsbad! Kursavgift och boende 3.300:-. Anmälningsavgift 1.500:- så snart som möjligt.
Oden, Vidar, Mikael Stockholm


I Sarek såg jag tre ansikten i stup, bland annat i fjället Ahkka. Det visade sig vara de tre vises råd. Rådets kraftfulla varelser ... (Mer text kommer) ... nordiska gudarnas budskap ... Efter Ragnarök ... samtal och frågor. Ett förnyat samspel med gudarna är angeläget eftersom kontakten mellan oss varit bruten under så lång tid.


Alla välkomna! Tisdag 19/10 kl 19.00. Antroposofiska sällskapet, Hagagatan 14 nära Odenplan. Inträde 100:-, i det ingår häftet De tre vises råd (ett syskon till boken Efter Ragnarök).
Anmälan till kurserna: rebecka(at)trevarldar.seSejdskkolan


Under utbildningen kommer vi att vara på platser där väsen är starkt närvarande och ofta kommit till tydligt uttryck. Mest rör vi oss i Kolmårdens djupa, vilda skogar med sina klippor, raviner och vidsträckta myrar men besöker även andra platser runtom i Sverige. Övernattning blir på vandrarhem, under bar himmel, i stuga, tält eller regnskydd.Tre Världar-utbildningen är 3-årig, går från april till oktober och består av delkurser om 2-4 dagar. Start april 2022. Du får


Lära dig att skärpa de yttre sinnena och bli varse alltmer av naturen

Öva och meditera för vidgad/inre varseblivning

Observera, rena och styra upp personligheten

Finna ett eget kreativt uttryck genom att teckna/anteckna samt göra ett eget arbete år 2

Lyssna på föredrag om kursens tema: Rebecka / föredrag om andlig utveckling: gästföreläsare* År 1 - Själens och Odens år *


Naturväsen, naturandar, djur, själar, personlig väktare och restvarelse. Kosmiska väsen. Människans och landskapets chakror. Framtidsväsen. Moder jord och Jord. Lilla arken. 3-delad människa.


Kolmården, Tiveden, Galgis, Lindbacke, Kärsön/Lovön, Djurgården


Ta emot, lev i paradiset. Knäck det personliga skalet.* År 2 - Livets och Vidars år *


Nordens ljus, änglar, nordiska gudar, Stora arken, Livets ark. Landskapets gudinnor. Holon. Jordens lager. Ondskan och mitten. Treenigheten. Maria, Sofia, sol och stjärnor. 4-delad människa


Kolmården, Galgis, Österlen, G:a Uppsala, Slussen


Rening. Ljus. Brygga till andra sidan. Presentera eget arbete.* År 3 - Enhetens och Mikaels år*


Fjällandar. Omfattande änglar. Orsak och verkan möts. Mikro-/makrokosmos. Sjukdom, död och ett pärlband av liv. Det sant mänskliga. Tankero-vandring. 7-delad människa. Allt är ett.

Kolmården, Anundshög, Sarek


Landa i närvaro. Bli en skapare

Vill du anmäla ditt intresse eller bara ha mer information skicka ett mejl med förfrågan till rebecka(at)trevarldar.se. Då får du Tre Världar-utskick några gånger per år med program och/eller info om nyutgivna böcker.

Föreningen Alda verkar för ökad kunskap om jorden som levande väsen, ekologiskt, konstnärligt och praktiskt. Är du intresserad kan du få utskick med information om geomanti samt om kurser och föredrag runtom i Sverige och internationellt. Hör av dig till Helle Helborg, 0156-14144 eller titta på www.alda-geomanti.se