Tre Världar

Häften

Samtliga häften är rikt illustrerade. Ristin och renkalven, Väktare vid tröskeln och De tre vises råd finns även som e-böcker. Vidarmysteriet är en sammanfattning och översättning medan övriga häften behandlar sådant jag själv varit med om. Se sidan Beställning eller skicka ett mejl: rebecka(at)trevarldar.se
Befria tanken

Sommaren 2011 var jag 9 dagar i fjällen, tältade och vandrade. Det blev en lång meditation. I början höll jag mig fri från de vanliga tankarna, ordtankarna, och vart eftersom skalades ytterligare skikt bort. Jag kände mig som en lök. Det ena lagret efter det andra försvann och en slags ordlös kommunikation uppstod som jag aldrig tidigare upplevt.


Olika tankar är beskrivna, både de vanliga som håller oss fjättrade i arv och miljö och sådana som är av helt annan karaktär: liv- och skapartankarna.


51 sidor. Wrå förlag 2011.
Ristin och renkalven

Under nio dagar vandrade jag ensam i Sarek utan att tala eller tänka ord. Iakttagelseförmågan skärptes och medvetandet frigjorde sig alltmer och vidgades i ordlösa alltankar. Att följa dem var som att flyta i det rörliga lufthavet. Kunskapen jag hämtade hem rörde sådant som människans utveckling, hennes ande och relationen till treenigheten.


Efter några dagar anslöt sig i tysthet en samekvinna, gick före och visade vägen över myr och blockmark. Tillsammans med några andra samesjälar hade hon stannat kvar för att vakta området. Av dem fick jag veta att människan behövs för att hålla landskapet levande.


62 sidor. 2014.
De tre vises råd

Den tredje vandringen i tankero blev en vattendelare i mitt liv. När jag närmade mig Sarek såg jag genom bussfönstret tre ansikten i ett stup - som om någon huggit en relief. Med mitt inre förnam jag att detta var De tre vises råd. Medan jag gick i mina drömmars dal Ruohtesvagge och tittade upp på de höga fjällen såg jag dem flera gånger.


Tillståndet där allt är ett finns inne i fjällens väldiga kroppar, min mamma befinner sig i det och genom ett stilla sinne, närvaro och den rena naturen uppnådde jag det. De tre vises råd tillsammans med fjällen och min mamma var lärarna och Ristin den trogna vägvisaren. Människans tre stora utvecklingssteg klarnade en bit till och lite av vår framtida utveckling visade sig.


41 sidor. 2019.
Väktare vid tröskeln

Arbetet med den personliga/andliga utvecklingen innebär ett samspel med immateriella väsen. En speciellt viktig roll har de varelser eller andar man kan kalla väktare vid tröskeln.


Din egen väktare består av ditt samlade astrala mörker samt början av det rena väsen du en gång kommer att bli. När du renat dig och en del av de mörka, destruktiva sidorna lagts av klarnar sikten och är du klarseende kan du se in i jorden och vårt kollektiva undermedvetna. Även där finns en väktare som till en början är skrämmande men med tiden visar sitt sanna, rena jag. Han heter Stellariel, är ärkeängel och har offrat sig för jorden.


Den stora väktaren Kristus finns i din närhet livet igenom och vågar du be om hjälp är hans nåd nära.


41 sidor. 2016.
Tolv steg till evigheten

Forskning av de tolv världar man kan få kontakt med genom chakrorna: från tyngd och mörker till allt lättare eteriska och astrala världar till det andliga och alltings ursprung. De tolv världarna är samtidigt skapelsens tolv utvecklingssteg. Människans subtila kroppar behandlas översiktligt.


Häftet finns även i dansk översättning: Tolv trin til evigheden.


43 sidor (större format än övriga häften). 2008.
Vidarmysteriet

Nordens ärkeängel Vidar har en hisnande bakgrund. Bland annat har han varit Buddhas ängel och har delvis efterträtt Mikael som solärkeängel. Han bär, vårdar och bevarar urbilden av människan som är helt genomsyrad av Kristus.


Tillsammans med Gerhard Böhme har jag översatt och sammanfattat en del av Sergeij O. Prokofieffs bok "Der Jahreskreislauf als Einweihungsweg zum Erleben der Christus Wesenheit". Rudolf Steiner berättade och skrev om Vidar och Prokofieff har sammanställt detta i denna storslagna text.


11 sidor. 2021. (Självkostnadspris, se Beställning)