Tre Världar

Hälsa

Vad har kroppens hälsa med personlig/andlig utveckling och klarseende att göra? Jag tänker på handen och handsken. Själen mår bra av att bo i en frisk, välmående kropp och kroppen i sin tur mår bra av en lycklig själ. Dessutom är det inte bara själen som omvandlas när det högre jagets ljus når allt längre ner i oss utan även både eterkroppen och den fysiska kroppen.Det jag skriver på denna sida är i stort sett enbart sådant jag lärt av egen erfarenhet. Jag har ingen utbildning inom området, bjuder absolut inte på någon handledning utan i bästa fall på inspiration till eget självständigt tänkande.Patogener


Här listar jag de sjukdomsframkallare, patogener, jag lärt känna.


Virus och bakterier

Svampar

Parasiter

Lågt pH

Låg syrehalt

Låsningar och dysfunktioner i kroppsvävnaden

Meningslöshet


Virus och bakterier är väl de mest kända sjukdomsalstrarna. Under alla år med reumatiska sjukdomar och låga blodvärden fick jag aldrig ordentliga, vanliga förkylningar. Mitt försvar hade kroknat. Ett välfungerande immunförsvar släpper däremot inte in dem i kroppen. Nu och då behövs ändå en utrensning, man blir förkyld, kräks, får feber varpå man snyter, hostar eller hulkar ur sig inkräktarna och den välgörande hettan bränner bort dem. Frisk och fri tar man itu med livet med ny kraft - tills det är dags för nästa utrensning.


Svamp i underlivet, nagel- eller tåsvamp, mjäll, mjällvårtor (sk gammelvårtor, kliande, ljus- till mörkbruna fläckar med bucklig yta) visar att man har svamp. Symptomen kan lindras på alla möjliga sätt, mjällvårtor kan man tex operera bort. Själv är jag enbart intresserad av orsaken. Svampsporer finns överallt men de får bara fäste i kroppen om det finns näring. Näringen är socker och sockret i kroppen bildas av kolhydraterna vi äter. Orsaken till obalansen är alltså för mycket kolhydrater. Min väg var segdragen. Först slutade jag med socker, torkad frukt och väldigt söt frukt (charon, banan etc) och blev betydligt bättre i magen (det brukade kännas surt i magsäcken efter i stort sett varje måltid). Sedan slutade jag med bröd och sedan med övrig frukt. När jag till sist blev konsekvent och gick över till strikt LCHF försvann problemen med magen helt och jag blev MYCKET mjukare i lederna. Även avföringen ändrades. Förut var jag antingen för hård eller för lös (ofta under samma tarmtömning), sedan blev jag mer mittemellan. Bajs ska vara mjukt och följsamt som senap men ändå hålla formen, inte flyta ut.


Parasiter kan ställa till med mycket elände. Katter avmaskar man vad jag vet nu och då, får avmaskas årligen men de flesta västerlänningar - som dessutom reser till varma och fuktiga länder med mycket parasiter - avmaskas inte en enda gång under sina otroligt långa liv. Min kroppsterapeut blev av med allergierna genom parasitutrensning. Orsaken till vissa cancersorter tycks vara mikrober. Sen i juni kör jag Hulda Clarks kurer och zapper (låg ström som går igenom kroppen). Min kropp reagerar på de mest märkliga sätt men jag kan inte berätta om några resultat än utan återkommer senare.


pH. Enzymerna i våra celler behöver basisk miljö för att kunna arbeta fullt ut. Eftersom så gott som alla processer därinne lär vara beroende av enzymerna är detta oerhört väsentligt. Hela den västerländska befolkningen lär vara försurad (förutom enstaka som troligen ätit raw food, eller liknande, i decennier ...).Låg syrehalt.


Låsningar och dysfunktioner. Ett problem kan bearbetas på olika plan. Mitt sätt har varit att flytta medvetandet in i kroppens olika inflammerade och smärtande delar och där hitta orsaken i form av minnen eller förhållningssätt. Genom att bli medveten och på olika sätt bearbeta (ändra beteendet, förstå, förlåta) har smärtan försvunnit. Tillfälligt. Efter 18 års tragglande har jag kommit fram till att den fysiska kroppen aldrig tillfrisknar helt genom att man arbetar med själen - eller med energier, det vill säga med eter- eller livskroppen. Befriar du ett plan kan det bli en lättnad i de andra men problemet är knappast löst. Du har ont i armen på grund av att den vridits ur led i tidigare liv men även på grund av en skada i detta. Tidigare livs trauman väcks om och om igen till liv genom nya.


Meningslöshet.Friskisar